Krievija sola ekoloģiskas olimpiskās spēles

© Scanpix

Krievija 2014.gadā Sočos rīkos videi draudzīgākās olimpiskās spēles to vēsturē, paziņojis Krievijas Olimpiskās komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

"Šobrīd mēs esam ļoti labās pozīcijas," teica Černišenko. "Visas sacensību vietas ir sagatavotas, un mēs esam pašas svarīgākās un intensīvākās sagatavošanās daļas vidū."

Kopš iegūtajām tiesībām rīkot ziemas Olimpiādi pilsēta ir pārveidota ar bagātīgas investīciju programmas palīdzību, kas paredz izveidot jaunus ceļus un atjaunot stadionus.

Daži ziņojumi liecina, ka valsts un privātie tēriņi sasnieguši 20 miljardus dolāru (10,4 miljardus latu) un pat vairāk. Černišenko gan uzsver, ka valdība ieguldījusi mazāk par septiņiem miljardiem dolāru (3,6 miljardiem latu).

Ekonomisti apšauba šī projekta ilgtermiņa ieguldījumu, savukārt vides aizstāvji uztraucas par nodarīto kaitējumu vietējiem savvaļas dzīvniekiem un dabas parkiem.

Černišenko gan apsolījis sarīkot viszaļākās spēles, kas likušas arī pievērst lielāku uzmanību un aprūpi Soču apkārtējai videi nekā agrāk.

"Mēs rīkosim "Zaļās spēles". Kopš šīs kampaņas uzsākšanas mēs apsolījāmies ne tikai aizsargāt, bet arī krasi izmainīt esošo apkārtējās vides situāciju. Tas mūsu valstij ir kaut kas jauns," piebilda Černišenko. "Šis ir pirmais solis, lai pierādītu, ka tu vari būvēt vidi harmonijā ar dabu."

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23. februārim.

Svarīgākais