Šorīt Ķīnā eksplozijā ogļraktuvē gājis bojā 31 cilvēks un 82 ieslodzīti pazemē

Agri sestdienas rītā notikušā eksplozijā ogļraktuvē Ķīnas ziemeļaustrumos gājis bojā 31 ogļracis un vēl 82 iesprostoti pazemē, vēsta Ķīnas Centrālā televīzija.

Pavisam raktuvē netālu no Heilondzjanas provinces Heganas pilsētas strādāja 528 ogļrači, ziņo valsts darba drošības administrācija.

Raktuve pieder kompānijai "Heilongjiang Longmay Mining Holding Group" un tās mājaslapā teikts, ka 2009.gadā tā bijusi 12. no Ķīnas 100 vadošajām kalnrūpniecības kompānijām un septītā lielākā pēc ieguves apjomiem.

Ķīnas ogļu ieguves industrija ir viena no bīstamākajām pasaulē, jo drošības standarti nereti tiek ignorēti peļņas dēļ. Katru gadu Ķīnas ogļraktuvēs notiek vairāki tūkstoši negadījumu. Pērn saskaņā ar oficiālo statistiku tajos gāja bojā aptuveni 3200 cilvēku, tomēr neatkarīgie novērotāji uzskata, ka patiesībā upuru skaits varētu būt daudz lielāks, jo daudzi incidenti tiek noklusēti.

Milzīgā industrija nodrošina apmēram trīs ceturtdaļas valsts pieprasījuma pēc enerģijas un smagi strādā, lai spētu apmierināt strauji augošās ekonomikas vajadzības.

Svarīgākais