Sarkozī no augstajiem nodokļiem grib izbēgt pārceļoties uz Londonu

Kā vēsta Francijas prese bijušais valsts prezidents Nikolā Sarkozī, lai izbēgtu no augstās nodokļu maksas Londonā gatavojas atvērt investīciju fondu.

Viņš šādi cer izvairīties no  Francijas sociālistu valdības plāna līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā. 

Pret bijušo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī  turpinās krimināllieta korupcijas skandālā, kas uzsākta sakarā ar aizdomām par viņa vēlēšanu kampaņas nelikumīgu finansēšanu 2007. gadā.

Tiek uzskatīts, ka viņa prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu nelikumīgi finansējusi kompānijas L’Oreal mantiniece, Francijas bagātākā sieviete Liliāna Betankūra, kura N. Sarkozī štābam piešķīrusi vairākus desmitus tūkstošu eiro skaidrā naudā.
Francijas mediji atsaucoties uz anonīmiem ziņu avotiem vēsta, ka Sarkozī  plāno Londonā atvērt investīciju fondu, kurā ieguldīs ap 1 miljardu eiro.

Liecības par šāda fonda izveides gatavošanu atrastas, kad Francijas policija veica kratīšanu viņa mājā un birojā. 

Kā raksta The Telegraph Sarkozī palīgi, gan šādu informāciju noliedz. Turklāt krimināllietas ietvaros viņam aizliegts pamest Franciju.

Sarkozī bija Francijas prezidents no 2007. gada līdz 2012. gada maijam, kad notikušajās vēlēšanās zaudēja savam sāncensim sociālistam Fransuā Olandam. Pēc prezidenta amata pamešanas Sarkozī pelna naudu ar publisku uzstāšanos, par to saņemot 150 sterliņu mārciņu stundā.

Jāatgādina, ka decembrī Franciju atstāja arī Depardjē, apmetoties uz dzīvi Beļģijas ciemā pie Francijas robežas. Viņš saņēma arī  Krievijas pilsonību.

Jau 2800 bagātu francūžu, lai vairītos no lielo nodokļu atmaksas apmetušies citās valstīs, tostarp Beļģijā.