Lietuvieši asprātīgā veidā izglābj upē uz ledus gabala nonākušus suņus

© lrytas.lt

Kāda Lietuvas Jonavas rajona ciema iedzīvotāji izdomājuši asprātīgu risinājumu, kā izglābt uz ledus gabala upes vidū nonākušus suņus, kuriem atteikušies palīdzēt glābšanas dienesti, vēsta portāls "Lrytas.lt".

Braucot pār Šventojas tiltu, svētdien no paša rīta cilvēki pamanīja uz liela ledus gabala ne pārāk tālu no krasta divus suņus, kas acīmredzami cerēja uz cilvēku palīdzību. Zvanot pa tālruni 112, viņiem tika atbildēts, ka palīdzības dienestiem neesot nirēju, kas būtu nepieciešami dzīvnieku glābšanai.

Vietējie ļaudis gan pauda viedokli, ka viņuprāt nav vajadzīgs ne helikopters, ne akvalangisti un pietiktu vienkārši ar laivu, tomēr palīdzība nav apsolīta.

"Vienkārši grūti noskatīties," stāstījis Upninku ciema iedzīvotājs Darjus Jakučonis, kas portālam iesūtījis fotogrāfijas, lūdzot padomu, kur vēl tādā situācijā varētu griezties.

Pašvaldības vadītāja Laima Aleknavičiene, saņemot daudzus zvanus no satrauktajiem cilvēkiem, arī sākumā mēģinājusi vērsties pie ārkārtējās palīdzības dienestiem, bet saņēmusi atbildi, ka tādu darbinieku viņiem nav, turklāt neesot skaidrs, vai suņi nav agresīvi.

Tad viņa zvanījusi Kauņas dzīvnieku aizsardzības biedrībai, bet tur atbildēts, ka tāda operācija izmaksātu pārāk dārgi un tai vajadzīgi speciāli palīglīdzekļi.

Visbeidzot nolemts mēģināt glābt suņus pašu spēkiem. Aleknavičiene pasaukusi palīgā divus pašvaldības komunālās saimniecības darbiniekus, un viņi nogāzuši pakrastē augošu koku, kura zari aizsnieguši ledus gabala malu, cerot, ka koks nosprostos ceļu ledus vižņiem un ūdens ātrāk aizsals.

Tā arī noticis - lielajā salā ūdens josla līdz krastam jau pa vienu nakti bija pārvilkusies ar pietiekami stipru ledus kārtu un suņi pa to izkļuvuši malā.

Svarīgākais