Plūdi Anglijā laupa policista dzīvību

© AFP

Kambrijas grāfistē Anglijas ziemeļos no krastiem izgājusi upe sagrāvusi tiltu, līdzi aizraujot policistu, kurš tanī brīdī regulēja ceļu satiksmi. Viņš gājis bojā, savukārt glābēji turpina ar helikopteriem evakuēt vietējos iedzīvotājus.

Policists pazudis bez vēsts bija kopš ceturtdienas, bet šodien policija ir atradusi viņa mirstīgās atliekas. Amatpersonas atzīmējušas, ka 44 gadus vecais inspektors Bils Pārkers negadījuma laikā bija glābis dzīvības, samaksājot ar savējo.

Plūdi vissmagāk skāruši Kokermautas pilsētu, kuras ielas ir pārvērtušās par kanāliem, pa kuriem iedzīvotāji pārvietojas laivās. Nakts laikā savas mājas nācies atstāt vairāk nekā 200 cilvēkiem, bet daļai no tiem tas nebija iespējams, jo plūdu dēļ nav izbraucami arī ceļi.

Vietējie iedzīvotāji ir nobažījušies, ka tuvākajā laikā gaidāmi jauni lieti, kas situāciju tikai pasliktinās. „Kokeras upes līmenis var pacelties tikpat strauji, kā nokristies,” stāsta vietējais iedzīvotājs Alans Smits. „Pagājušās nakts laikā līmenis pazeminājās par 1,2 metriem, bet, ja vēl līs lietus, līmenis var atkal pacelties.”

Vorkingtonas pilsētas domnieks Tonijs Kaningems raidsabiedrībai Sky News izteicās, ka plūdi ir „bibliski” un ka tādi gadās reizi tūkstoš gados. „Plūdu spēks ir neticams. Šis ir akmens tilts, bet, lai aizskalotu prom šādu tiltu, ir nepieciešams milzu spēks.”

Svarīgākais