Laikraksts: Štrauss-Kāns izmaksājis Ņujorkas viesnīcas istabenei 1,5 miljonus dolāru

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns samaksājis 1,5 miljonus ASV dolāru (787 500 latu) Ņujorkas viesnīcas istabenei Nafisatai Dialo, kura apsūdzēja viņu izvarošanas mēģinājumā un vēlāk iesniedza civilprasību Ņujorkas tiesā, svētdien ziņoja laikraksts "Le Journal du Dimanche".

Atsaucoties uz Štrausam-Kānam tuvu stāvošiem avotiem, "Le Journal du Dimanche" vēsta, ka šāda summa Dialo izmaksāta saskaņā ar mierizlīgumu, kas tika panākts pagājušajā mēnesī.

Pēc norēķināšanās ar advokātiem Dialo esot palikuši aptuveni 70% no šīs summas.

Iepriekš mediji ziņoja, ka Štrauss-Kāns varētu būt piekritis izmaksāt istabenei līdz pat pieciem miljoniem ASV dolāru.

Dialo saņēmusi arī kompensāciju no laikraksta "New York Post", kuru iesūdzēja tiesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu, jo laikraksts ziņoja, ka Dialo strādājusi par prostitūtu.

Štrausa-Kāna karjera sabruka 2011.gadā, kad viņš tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā.

Lai gan šīs apsūdzības galu galā tika atceltas, pār Štrausu-Kānu nobira virkne citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem.

Francijā pret viņu joprojām notiek izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus.

Pasaulē

Krievijas propagandisti regulāri izplata pastāstiņus, kā Putins “opjatj vseh obhitril” (atkal visus apmānīja), un parasti tas notiek īsi pirms kārtējās hrestomātiskās Kremļa izgāšanās. Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons bez plātīšanās turpina sistemātiski apspēlēt visus savus, Francijas, vienotās Eiropas un NATO, kā arī Ukrainas atbalsta pretiniekus.

Svarīgākais