Alžīrijas nogalināti visi kaujinieku sagūstītie ārvalstnieki

© Scanpix

Alžīrijas īpašo uzdevumu spēki sestdien sarīkojuši noslēdzošo uzbrukumu teroristu ieņemtajai gāzes pārstrādes rūpnīcai, nogalinot 11 kaujiniekus, taču gājuši bojā arī visi septiņi viņu ķīlnieki ārzemnieki, pavēstīja avots drošības dienestos.

"Uzbrukums notika no rīta. 11 teroristi zaudēja savas dzīvības kopā ar viņu ķīlniekiem ārzemniekiem. Mēs domājam, ka viņi tika nogalināti aiz atriebības," pavēstīja avots.

Kā ziņots, Mauritānijas ziņu aģentūra ANI, atsaucoties uz kaujinieku pārstāvi saziņai ar presi, pirms tam bija vēstījusi, ka teroristu rokās gāzes pārstrādes rūpnīcā joprojām atrodas septiņi ārvalstnieki - trīs beļģi, divi amerikāņi, viens japānis un viens brits.

Iepriekš Alžīrijas oficiālā ziņu aģentūra vēstīja, ka armijas specoperācijas gaitā atbrīvoti aptuveni 650 ķīlnieki - 573 alžīrieši un aptuveni 100 ārzemnieki.

Ķīlnieku krīze sākās trešdien, kad islāmistu kaujinieki Alžīrijas dienvidaustrumos uzbruka diviem autobusiem, kas bija ceļā uz nomaļā tuksneša kompleksa lidlauku, nogalinot divus cilvēkus. Pēc tam viņi uzbruka rūpnīcas dzīvokļiem, bet tad arī pašai rūpnīcai, sagrābjot gūstā vairākus simtus cilvēku.

Atbildību par trešdienas uzbrukumu uzņēmies ar "Al Qaeda" saistītais islāma kaujinieku veterāns Mohtars Belmohtars.

Uzbrukums sarīkots, atriebjoties par pirms nedēļas sākto Francijas intervenci Mali.

Lai atbrīvotu ķīlniekus, Alžīrijas armija ceturtdien uzsāka specoperāciju, kas turpinājās arī piektdien.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais