Operācijā pret kreiso ekstrēmistu grupējumu Turcijā arestēti 85 cilvēki

Policijas operācijā pret ārpus likuma pasludināto galēji kreiso turku grupējumu DHKP-C (Revolucionārā tautas atbrīvošanās armija-Fronte) aizturēti 85 cilvēki, to vidū 15 advokāti, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Aizturēšana veikta Stambulā, Ankarā, Izmirā un citās Turcijas pilsētās.

Aizdomās turamo vidū ir arī 15 kādas Stambulas firmas advokāti, kas aizstāvējuši kreisā spārna aktīvistus, vēsta telekanāls NTV.

DHKP-C izvērsusi bruņotu cīņu pret Turcijas valsti kopš 1976.gada, un par teroristisku organizāciju to uzskata ne tikai Ankara, bet arī Eiropas Savienība (ES) un ASV.

Turcijas varasiestādes uzskata, ka grupējuma locekļi noslepkavojuši desmitiem cilvēku, tostarp divus atvaļinātus ģenerāļus, bijušo tieslietu ministru un kādu ietekmīgu uzņēmēju.

DHKP-C tiek apsūdzēts par spridzinātāju pašnāvnieku vervēšanu lielpilsētu graustu rajonos, un kopš 1998.gada grupējums ir aizliegts arī Vācijā, kur dzīvo trīs miljonus liela turku minoritāte.

Pēdējais uzbrukums, par kuru grupējums uzņēmās atbildību, bija 11.septembrī, kad terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Stambulā tika nogalināts policists.

Svarīgākais