Obama pauž atbalstu šaujamieroču jomas likumu reformām

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien solījis enerģiski atbalstīt saprātīgas ieroču kontroles ieviešanu, bet paudis šaubas, vai šīs reformas izdosies apstiprināt Kongresā.14.janvārī aprit mēnesis kopš traģiskā slaktiņa ASV Konektikutas štata Ņūtaunas pamatskolā, kur tika nogalināti 20 bērni sešu līdz septiņu gadu vecumā un seši pieaugušie.

Obama paziņoja, ka ASV viceprezidents Džo Baidens pēc tikšanās ar dažādiem ekspertiem ir iesniedzis viņam saprātīgus priekšlikumus, kā samazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību.

Obama paziņoja, ka savu nostāju tautai izklāstīs šīs nedēļas laikā, bet jau tagad pauda atbalstu triecienieroču aizlieguma atjaunošanai, lielas ietilpības aptveru pieejamības ierobežošanai un rūpīgākai šaujamieroču pircēju pārbaudīšanai.

Obama norādīja, ka neraizējas par politiku, bet gan koncentrējas uz to, kas būtu jādara, lai bērni būtu drošībā. Viņš arī aicināja Kongresa locekļus, no kuriem daudzi iebilst pret stingrāku ieroču kontroli, ieskatīties savā sirdsapziņā un izvērtēt, vai Ņūtaunas traģēdija nav pamats jaunai pieejai.

Vienlaikus Obama uzsvēra, ka atbalsta pilsoņu tiesības būt bruņotiem ar šaujamieročiem un uzsvēra, ka atbildīgajiem ieroču īpašniekiem no valdības nav jābaidās.

Svarīgākais