Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Kaķis norij TV antenu un izdzīvo

Lielbritānijā kādam kaķim vārdā Alfijs nācies pārciest operāciju, jo viņš bija norijis televizora antenu. Pārsteidzošā kārtā viņam izdevies palikt dzīvam.

"Kādu nakti es izdzirdēju skaļu troksni un devos augšstāvā paskatīties, kas noticis. Šķita, ka Alfijs bija nokritis no palodzes, bet izskatījās, ka viņam nekas nekait, viņš tikai slēpās zem gultas," stāsta kaķa saimniece, ziņo portāls BNN.lv.

Tomēr Alfijs visu nakti juties slikti, un no rīta saimniecei nācies aizvest viņu pie veterinārārsta. Tikai vēlāk viņa atklājusi, ka no televizora pazudusi viena antena, raksta The Telegraph.

Ja tā būtu palikusi kaķim vēderā, sekas būtu bijušas letālas, tāpēc ārsti veikuši operāciju un izņēmuši antenu ārā.

Ārsti norāda, ka šādi gadījumi ir ļoti reti, jo tādu priekšmetu norīt ir praktiski neiespējami. Turklāt, ja kaķis būtu antenu norijis otrādi, ar aso galu pa priekšu, tas būtu savainojis iekšējos orgānus, un visticamāk dzīvnieku neizdotos glābt.

Tomēr vienlaikus ārsti atzīst, ka mājdzīvnieki nereti mēdz norīt visai dīvainas lietas, sākot ar gumijas pīlītēm, golfa bumbiņām un beidzot ar zeķēm. Viņi iesaka visiem dzīvnieku īpašniekiem nekavējoties vērsties pie veterinārārsta, ja rodas aizdomas, ka mīlulis varētu būt norijis kādu priekšmetu.