Poļu žurnālisti ienes parlamentā trīs kilogramus sprāgstvielu

Polijas televīzijas kompānijas TVP žurnālisti ienesuši Polijas parlamenta telpās trīs kilogramus sprāgstvielu, ziņo Wprost.

Žurnālisti gribējuši pierādīt, ka parlaments nav aizsargāts pret teroristiem.

Jāatgādina, ka pāgājušā gada novembrī Polijas drošības spēki  Krakovā arestēja 45 gadus vecu vīrieti, kas gatavojās 11. novembrī veikt virkni sprādzienu Varšavā laikā, kad notiek Polijas Neatkarības dienas svinības. Terora akti tika plānoti pret valsts parlamentu, prezidentu un valdību. Pret viņu tika sākta tiesvedība šo lietu izmeklē Polijas iekšējais izlūkdienests ABW.

Drošības policija vairākas nedēļas sekojusi šim vīrietim un 5. novembrī policijas darbinieki ieradušies viņa Krakovas dzīvoklī, lai arestētu. Dzīvoklī atrastas sprāgstvielas un detonatori.

Pēc notikušā  tika apspriests jautājums par  Polijas parlamenta drošību. bija Parlamenta spīkere Eva Kopača norādījusi, ka parlameta drošībai nav nepieciešami papildus drošības pasākumi.

Žurnālista Tomaša Sekeļska vadītā raidījuma "Po Prostu" veidotāji iegādājušies visas nepieciešamās lietas, lai izveidotu bumbu, kas tiktu detonēta no dažu metru attāluma. Kāds no raidījuma veidotājiem bez caurlaides iegājis parlamenta ēkā, ienesot arī čemodānu ar sprāgstvielām. Viņš devies uz sēžu telpu nolicis čemodānu ar "bumbu" pirmajā rindā, tieši pret bijušā premjerministra un kreiso demokrātu līdera Lešeka Millera sēdvietu un izgājis no telpas.

Vienlaikus viņš visu nofilmējis ar slēpto kameru. Materiāls demonstrēts raidījumā "Po Prostu", TVP žurnālisti norādījuši,ka ar šo "gājienu" viņi  irpierādījuši, ka valsts parlamenta ēka nemaz nav aizsargāta pret iespējamajiem terora aktiem, kā to apgalvo politiķi.