Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Kims Čenuns aicina izbeigt konfliktu ar Dienvidkoreju

© Scanpix

Savā Jaungada uzrunā tautai Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns (Kim Jong Un) aicinājis mazināt spriedzi attiecībās ar Dienvidkoreju un attīstīt nabadzībā grimstošās valsts ekonomiku.

«Lai pieliktu punktu valsts sašķeltībai un panāktu tās atkalapvienošanu, ir svarīgi izbeigt konfliktu starp ziemeļiem un dienvidiem,» paziņojis Kims Čenuns.

Šī ziņa, protams, likusi sarosīties politikas analītiķiem, tomēr šajā gadījumā pārsteidzoši ir jau tas vien, ka Ziemeļkorejas līderis šādu runu vispār teicis, ziņo portāls BNN.lv.

Viņa tēvs Kims Čenirs (Kim Jong Il) publikas priekšā uzstājās reti un savus plānus parasti paziņoja, izmantojot valsts medijus. Turpretī Kims Čenuns jau kopš stāšanās amatā piekopis daudz atvērtāku darba stilu. Nereti viņš sabiedrībā parādās kopā ar savu sievu un jau vairākkārt uzrunājis tautu televīzijā. Līdera rīcība atgādina viņa vectēvu un valsts dibinātāju Kimu Irsenu (Kim Il Sung), kura laikā Jaungada runas bija pavisam ierastas.

Eksperti tomēr ir skeptiski un uzskata, ka Kima Čenuna aicinājums uz mieru diez vai būs sākums nopietnām pārmaiņām Ziemeļkorejas politikā un attieksmē pret Dienvidkoreju.