Bijusī smēķētāja no tabakas kompānijas attiesājusi 300 miljonus dolāru

Floridas tiesa piespriedusi lielākajai tabakas kompānijai „Philip Morris USA” izmaksāt kādai bijušajai smēķētājai kompensāciju 300 miljonu dolāru apmērā.

Sieviete cieš no plaušu emfizēmas, vēsta „Associated Press”.

Saskaņā ar tiesas lēmumu, cigarešu ražotājam jāizmaksā sešdesmit vienu gadu vecajai Sindijai Naugle (Cindy Naugle) 56 miljoni dolāru kā izdevumu, kas saistīti ar ārstēšanos, kompensācija un 244 miljoni kā tā dēvētais zaudējumu sods.

Sindija Naugle sāka smēķēt cigaretes „Benson&Hedges” 1968.gadā, kad viņai bija 20 gadi. Sieviete bija pārliecināta, ka tas padarīs viņu vienaudžu acīs pieaugušāku. Sindija nespēja atbrīvoties no smēķēšanas 25 gadu garumā un pārstāja smēķēt tikai 1993.gadā ar nikotīna plāksteru palīdzību. Šajā laikā sievietei sākās plaušu emfizēma – elpceļu saslimšana.

Šobrīd sieviete ir gandrīz zaudējusi spēju patstāvīgi pārvietoties un viņai regulāri nepieciešams mākslīgās elpošanas aparāts.

Tiesā sieviete atzina, ka sākot smēķēt ir pieļāvusi kļūdu. Tabakas kompānija atteicās uzņemties vainu par bijušās smēķētājas veselības pasliktināšanos un plāno panākt tiesas lēmuma pārskatīšanu.

Svarīgākais