ASV ziemeļaustrumos sniega vētras rada satiksmes haosu

ASV ziemeļaustrumus ceturtdien turpinājušas plosīt sniega vētras, kas laupījušas dzīvību 13 cilvēkiem un radījušas haosu satiksmē.

Kopš Ziemassvētkiem slikto laikapstākļu dēļ atcelti jau vairāk nekā 3000 avioreisi, tostarp 746 ceturtdien.

Vētras, sasalstošs lietus un sniegputeņi pārsteiguši vairākus ASV štatus, sākot no Meksikas līča līdz pat Lielajiem ezeriem.

Ceturtdien laikapstākļi nedaudz uzlabojušies, tomēr meteorologi prognozē, ka nedēļas nogalē Jaunanglijā, Delavēras, Merilendas, Ņūdžersijas, Pensilvānijas, Ņujorkas, Virdžīnijas un Rietumvirdžīnijas štatos un Ohaio gaidāma jauna vētra, ko pavadīs spēcīga snigšana.

Slikto laikapstākļu dēļ desmitiem avioreisu atcelti arī Kanādā - Toronto, Otavā un Monreālā.

Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs aicinājis iedzīvotājus, kuriem pēc postošās vētras "Sendija" mājās joprojām nav atjaunota elektroapgāde, doties uz patversmēm.

Līdz šim spēcīgākā snigšana ASV konstatēta Ņujorkas štata ziemeļos, kur sasnigusi līdz pat 40 centimetriem bieza sniega sega.

Savukārt Teksasas, Luiziānas, Alabamas un Misisipi štatos šonedēļ reģistrētas vairāk nekā 30 viesuļvētras.

Arkanzasā, Misisipi un Teksasā bez elektroapgādes palika vairāk nekā 200 000 cilvēku un reģionālā elektroapgādes kompānija trešdien brīdināja, ka var paiet vairākas dienas, līdz visas līnijas tiks salabotas.

Misisipi un Alabamas štata gubernatori ir izsludinājuši ārkārtas stāvokli.

Svarīgākais