Vīrietis, kurš salā Ukrainā pārpeldēja upi, esot nogalinājis savu sievu

Latvijas pilsonis, kurš Ukrainā nokļuvis no Polijas, 15 grādu salā pārpeldot Bugas upi, Latvijā tiek turēts aizdomās par savas dzīvesbiedres nogalināšanu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka 22.decembra rītā kādā dzīvoklī Rīgā, Ķengaragā, atrasts 1970.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Valsts policijai jau sākotnēji bija aizdomas, ka iespējamais uzbrucējs ir sievietes 1961.gadā dzimušais vīrs, jo dienu iepriekš Rīgas pašvaldības policija bija saņēmusi izsaukumu uz starp dzīvesbiedriem izcēlušos konfliktu, kas gan pēc tam ir norimis.

Policija sāka vīrieša meklēšanu, līdz noskaidrojies, ka viņu aizturējuši Ukrainas robežsargi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vīrietis Ukrainā nokļuvis no Polijas, 15 grādu salā pārpeldot Bugas upi. Jagodinas robežas posmā aizturētajam cilvēkam nekādu dokumentu nav bijis. Robežsardzes darbiniekiem izdevies noskaidrot, ka robežpārkāpējs ir Latvijas pilsonis un ka viņš bijis ceļā no Rīgas uz Kirovohradu, kur viņam dzīvojot radi.

Pārdrošnieks arī skaidrojis, ka nav varējis šķērsot robežu kontrolpunktā, jo viņam nav bijis vajadzīgo dokumentu, tāpēc nolēmis iekļūt Ukrainā, kontrolpunktu apejot. Robežpārkāpējs apsalumus ārstē rajona slimnīcā. Viņa stāvoklis tiek raksturots kā smags.

Pildava informēja, ka pašlaik tiekot kārtots jautājums par vīrieša izdošanu Latvijai un lietā turpinās izmeklēšana.

Svarīgākais