Krievijā pagatavo milzu rasolu

Krievijas pilsētas Orenburgas pavāri sasnieguši jaunu pasaules rekordu tradicionālā Jaungada našķa – olivjē salātu (pie mums pazīstami arī kā rasols) pagatavošanā. Uzkodas kopējais svars sasniedzis 1841 kilogramu, līdz ar to pirms gada Pavlodarā sasniegtais rekords (1500 kilogramu) pārspēts atliektiem galiem.

Salātos izmantoti 220 kilogrami kartupeļu, 40 kilogrami sīpolu, 80 kilogrami burkānu, 180 kilogramu svaigu gurķu, 20 kilogrami zaļumu, 500 kilogrami desas, 170 kilogrami sālītu gurķu, 260 litri majonēzes, 5040 vārītu olu un 136 kilogrami zaļo zirnīšu. Desmitiem cilvēku, kuri piedalījās salātu pagatavošanā, atzina, ka pats sarežģītākais bijis šo produktu kvantumu sagriezt.