Austrālijas radiodīdžeju izjokotā medmāsa izdarījusi pašnāvību pakaroties

© Scanpix

Austrālijas radiostacijas "2DayFM" izjokotā Karaļa Edvarda VII slimnīcas medmāsa Džasinta Saldana izdarījusi pašnāvību pakaroties, ceturtdien paziņoja izmeklētāji.

46 gadus vecā divu bērnu māte pagājušajā piektdienā tika atrasta pakārusies medmāsu kopmītnēs netālu no slimnīcas un pie viņas tika atrastas trīs zīmītes, Vestminsteres koronera tiesā atklāja galvenais inspektors Džeims Harmans.

Lielbritānijā koroners veic pēkšņu vai neizskaidrotu nāves apstākļu izmeklēšanu, lai noskaidrotu nāves laiku un vietu un citus apstākļus.

Kā jau LETA ziņoja, radio diktori Mela Greiga un Maikls Kristians pagājušonedēļ otrdienas rītā, atdarinot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Čārlza balsi, piezvanīja uz ārstniecības iestādi un apjautājās par Kembridžas hercogienes Ketrinas veselības stāvokli. Viņiem noticēja Karaļa Edvarda VII slimnīcas medmāsa Saldana, kura tobrīd pildīja slimnīcas reģistratores pienākumus, un pāradresēja zvanu citai medmāsai, kura izpauda ziņas par hercogienes veselības stāvokli.

Saldanas līķi atrada kāda viņas kolēģe un drošības dienesta darbinieks. Medmāsai uz vienas rokas locītavas tika atrasti ievainojumi, tomēr nekādi aizdomīgi apstākļi līdz šim nav konstatēti, atklāja Harmans.

Pie Saldanas atrasto zīmīšu saturu policija neatklāja.

Arī Austrālijas komunikāciju un mediju uzraudzības iestāde ir uzsākusi izmeklēšanu. Izmeklēšana vērsta pret "2DayFM", nevis konkrētajiem dīdžejiem, kas izpelnījušies plašu kritiku un nosodījumu par savu neapdomīgo zvanu, kas izraisījis tik traģiskas sekas.

Svarīgākais