Francūziete apprecējusi mirušu vīrieti

Kāda Francijas iedzīvotāja salaulājusies ar savu draugu, kurš pirms gada gājis bojā ceļu satiksmes negadījumā, ziņo portāls Mango.

Abu laulības bija plānotas jau pērnajā novembrī, bet līgavainis divas dienas pirms kāzu ceremonijas gāja bojā motocikla avārijā. Sieviete tomēr vēlējusies īstenot savu kvēlāko sapni un aizvadītajā nedēļas nogalē 30 radinieku un tuvāko draugu lokā oficiāli stājās laulībā ar mīļoto.

Apņēmīgā sieviete izmantojusi kādu maz zināmu Francijas likuma pantu, kas pieļauj pēcnāves laulības ar nosacījumu, ka visas ar kāzām saistītās formalitātes tikušas nokārtotas pirms miris kāds no partneriem.

Sieviete ar bojāgājušo vīrieti bijusi kopā kopš 2004. gada, un kā tuvības apliecinājumu varas iestādēm, kas lēmušas par laulību atļaušanu, viņa uzrādījusi bankas izrakstus, kas pierādījuši, ka pārim pirms vīrieša nāves bijis pat kopējs uzkrājuma konts. Tāpat sieviete uzrādījusi kāzu kleitas fotogrāfiju un izziņu par pirms gada noteikto kāzu datumu.

Francijas varas iestādes apstiprinājušas, ka šis gadījums neesot nekas ārkārtējs, jo katru gadu valstī notiek aptuveni desmit pēcnāves laulības.

Svarīgākais