Ziemeļvalstis akceptē Sīrijas Nacionālās opozīcijas un revolucionāro spēku koalīciju

Šodien Marokā notikušajā konferencē "Draugu grupa Sīrijas iedzīvotāju atbalstam" Latvija kopīgi ar Baltijas un Ziemeļvalstīm akceptēja Sīrijas Nacionālās opozīcijas un revolucionāro spēku koalīciju kā Sīrijas tautas leģitīmu pārstāvi, informē Ārlietu ministrijā.

Konferencē tika pausts stingrs nosodījums Bašara Al-Asada režīmam, kā arī izteikts aicinājums nekavējoties pārtraukt vardarbību pret civiliedzīvotājiem un nodrošināt mierīgu pārejas procesu.

Draugu grupas valstis aicināja ANO Drošības padomi pārvarēt pastāvošās viedokļu atšķirības, lai veicinātu starptautisko koordināciju Sīrijas iekšpolitiskās krīzes atrisināšanu. Šī krīze apdraud stabilitāti visā Tuvo Austrumu reģionā.

Vienlaikus draugu grupas valstis atzīmēja, ka ir nepieciešams turpināt koordinētu starptautisko iesaisti, lai uzlabotu humāno situāciju civiliedzīvotājiem, kuri, ciešot no Sīrijā notiekošā pilsoņu kara, ir devušies bēgļu gaitās uz Sīrijas kaimiņvalstīm.

Tika atzīmēts, ka Sīrijā notiekošajam pilsoņu karam ir nepieciešams politisks risinājums. Draugu grupas valstis pauda atbalstu arī ANO un Arābu līgas īpašajam pārstāvim Sīrijā Lakhdaram Brahimi un aicināja Sīrijas Nacionālās opozīcijas un revolucionāro spēku koalīciju ar viņu sadarboties.

Šī bija ceturtā starptautiskā konference "Draugu grupas Sīrijas iedzīvotāju atbalstam", ko organizēja Marokas Ārlietu un Sadarbības ministrija. Nākamo konferenci organizēs Itālija.