Romā atzīmē Baltijas valstu nedēļu

No 11.decembra līdz 16.decembrim Romā, Etrusku muzejā, norisinās Baltijas valstu nedēļa dzintara zīmē ar nosaukumu "Dzintara gaismā: Dzintara zemju atklāšana - Lietuva, Latvija, Igaunija", informē Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Atklājot kultūras dienu pasākumus, Latvijas vēstniece Itālijā Elita Kuzma uzsvēra tematiskās platformas "Jaunais Dzintara ceļš" kā "Rīga 2014" programmas svarīgu ilgtermiņa starptautiskās sadarbības dimensiju. Vēstniece arī norādīja, ka šai tēmai ir kultūrvēsturiska nozīme un nākotnes potenciāls Latvijas un Itālijas attiecībās.

Ceturtdien kultūras pasākumu gaitā notiks konference "Jauni atklājumi par Baltijas dzintaru: jauni atklājumi, jaunas pasaules robežas zināšanām par dzintaru un Baltijas valstīm". Konferencē Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu un Latviju pārstāvēs "Corpus Christi" koledžas profesore no Kembridžas Universitātes Māra Kalniņš. Tās laikā tiks prezentēta arī profesores grāmata "Senais Dzintara ceļš: Ceļojumi no Rīgas uz Bizantiju", kura tiek atbalstīta kā "Rīga 2014" projekts.

Savukārt piektdien Etrusku muzejā tiks atklāta Baltijas valstu dzintara mākslas darbu izstāde, kas būs apskatāma līdz nākamā gada martam. Izstādē Latviju pārstāvēs pazīstamā tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne. Māksliniece savā topošajā mākslas darbā izmanto Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieces Ingas Ļašenko radīto dzintara diegu, atspoguļojot dzintara kā sena materiāla mūsdienu iespējas zinātnē un mākslā. Šī projekta mērķis ir "Rīga 2014" gaitā parādīt Latvijas galvaspilsētu kā modernā jeb nākotnes dzintara mājvietu.

Baltijas valstu kultūras dienu laikā Etrusku muzejs izdos izstādes katalogu, kas ietver Baltijas valstu vēstnieku un ekspertu redzējumus attiecībā uz dzintara tēmas vēsturi un aktualitāti.

Etrusku muzeja un Baltijas valstu sadarbības projektam savu patronāžu devis Itālijas prezidents un ārlietu ministrs, kā arī Kultūras ministrija un Romas pilsētas mērs.

Svarīgākais