Protestējot pret algu nepalielināšanu, stjuartes draud nesmaidīt un nepasniegt pasažieriem alkoholu

Protestējot pret algu nepalielināšanu, Honkongas aviokompānijas "Cathay Pacific Airways" lidmašīnu stjuartes Ziemassvētku brīvdienās, iespējams, vairs nepasniegs pasažieriem alkoholu, maltītes un nesmaidīs, otrdien paziņojusi arodbiedrība.

Lidmašīnu apkalpe plāno aprobežoties tikai ar minimālo līgumos norādīto pienākumu izpildi, strikti pieturoties pie visām normām un regulām, kas var ievērojami izjaukt lidojumu grafikus un aizkavēt reisus.

Piemēram, tiks izkrauta visa bagāža, kuras izmēri pārsnieguši atļautās normas, norādīja "Cathay Pacific Airways" stjuaršu arodbiedrības ģenerālsekretārs.

Stjuartes varētu arī pārstāt smaidīt, nepasniegt alkoholiskos dzērienus un maltītes.

"Īsumā tas nozīmē, ka pasažieri joprojām varēs sasniegt savu galamērķi, izņemto to, ka viņi maksās piecu zvaigžņu cenu par trīs zvaigžņu apkalpošanu," paskaidroja arodbiedrības ģenerālsekretārs.

Lēmums rīkot šādus protestus pieņemts pirmdien, tomēr par to laiku un formu arodbiedrībai vēl jāvienojas.

Arodbiedrība pieprasa palielināt algas par 5%, bet "Cathay Pacific Airways" pagājušajā mēnesī paziņoja, ka nākamgad algas tiks palielinātas tikai par 2%.

Pirmdien arodbiedrība, kas apvieno 6000 darbinieku, pieprasīja aviokompānijai atsākt sarunas, vai rēķināties ar protestiem Ziemassvētku un, iespējams, arī Jaungada brīvdienās.

"Cathay Pacific Airways" savukārt uzstājusi, lai arodbiedrība pirms sarunu atsākšanas atsauc savus draudus un lūgusi darbiniekus "apsvērt un saprast sarežģīto situāciju", kādā nonākusi aviokompānija, kura gada pirmajā pusē piedzīvojusi lielus zaudējumus.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.