Trešā daļa Londonas iedzīvotāju ir imigranti

© Scanpix

Lielbritānijā publicēti 2011. gada beigās notikušās tautas skaitīšanas rezultāti, pēc šiem datiem pēdējo desmit gadu laikā strauji mainījies valstī dzīvojošo nacionālais, reliģiskais un rasu sastāvs, ziņo BBC news.

Velsā un Anglijā  iebraucēju skaits palielinājies par 20 procentiem, savukārt Londonā  imigrantu skaits sasniedz 37%, 24 % no tiem nav Lielbritānijas pilsoņi.

Vietējo iedzīvotāju skaits Londonā desmit gados sarucis līdz 45%. Lielākā daļa imigrantu valstī iebraukuši no Indijas, Polijas un Pakistānas.  Kopš 2001. gada visstraujāk pieaudzis poļu skaits.

Sociologi norāda arī uz reliģiskās piederības grupu maiņu- ja agrāk pārsvarā bija kristieši, tagad nedaudz pieaudzis reliģiskām grupām nepiederošo skaits, bet visvairāk audzis, sasniedzot jau 5%, musulmaņu skaits valstī.

Tautas skaitīšana parādīju arī to, ka pēdējo desmit gadu laikā Anglijas un Velsas iedzīvotāju skaits pieaudzis par 7% un sasniedz 56, 1 miljonu.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais