Taifūnā bojāgājušo skaits Filipīnās pārsniedzis 600

Postošajā taifūnā "Bopha" bojāgājušo skaits Filipīnās pārsniedzis 600 cilvēkus, un ANO pirmdien gatavojas nākt klajā ar globālu lūgumu pēc palīdzības dabas katastrofā cietušajiem.

ANO humāno jautājumu koordinatore Luisa Karvalo nāks klajā ar plāniem par steidzamajiem palīdzības pasākumiem, kā arī ilgtermiņa atbalstu Filipīnu Mindanao reģionam, ko taifūns skāra vissmagāk.

LETA jau ziņoja, ka "Bopha" pagājušo otrdien brāzās pāri Mindanao salai, vēja brāzmām sasniedzot ātrumu 210 kilometri stundā (58 metri sekundē).

Mindanao taifūns nogāza kokus, izraisīja spējus plūdus un zemes nogruvumus, sagrāva mājas.

Apstiprināta 647 cilvēku bojāeja taifūnā, bet vēl 780 ir pazuduši bez vēsts.

Taifūns skāris "piecus miljonus cilvēku un viņiem nepieciešama steidzama palīdzība," noradīja Apvienoto Nāciju Humāno jautājumu biroja (OCHA) preses pārstāve Imodžīna Vola.

"Prioritārās vajadzības ir pārtika, ūdens un pajumte," norādīja Vola, piebilstot, ka cilvēkiem nepieciešams palīdzēt arī ar iztikas līdzekļiem.

"Daudzi zemnieki ir zaudējuši savus sējumus, un lauksaimniecība ir jāatjauno," atzīmēja Vola, piebilstot, ka nedēļu pēc taifūna daudzi ciemati joprojām ir nošķirti no ārpasaules un nesaņem nekādu palīdzību.

Konkrētu nepieciešamās palīdzības apjomu Vola atteicās aplēst, bet norādīja, ka reģionam būs nepieciešama palīdzība vismaz sešus mēnešus.

Svarīgākais