Medmāsa, kura nejauši sniedza ziņas par hercogieni Ketrīnu, izdarījusi pašnāvību

© Scanpix

Austrālijas radiodīdžeju izjokotā Lielbritānijas slimnīcas reģistratore, kas savienoja jokotāju telefona zvanu ar Kembridžas hercogienes medmāsu, divas dienas pēc notikušā incidenta izdarījusi pašnāvību, vēsta britu mediji.

Sieviete piektdienas rītā atrasta bez dzīvības pazīmēm dažu desmitu metru attālumā no Karaļa Edvarda VII slimnīcas, kur viņa strādāja par medmāsu, bet Austrālijas radiodīdžeju zvana brīdī pildīja reģistratores pienākumus slimnīcā, kurā ar smagu grūtniecības toksikozi ārstējās prinča Viljama sieva Ketrīna.

Notikumu vietā ieradušies neatliekamās palīdzības mediķi, taču sievieti neizdevās glābt un viņa atzīta par mirušu.

Karaļa Edvarda VII slimnīca apstiprināja, ka mirusī sieviete Džasinta Saldana strādāja slimnīcā un nesen kļuva par upuri jokotāju zvanam.

Kā jau ziņots, Austrālijas radiostacijas "2DayFM" radio diktori otrdienas rītā, atdarinot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Čārlza balsi, piezvanīja uz ārstniecības iestādi un apjautājās par Kembridžas hercogienes veselības stāvokli.

Slimnīcas reģistratore noticējusi, ka zvanītāja saka patiesību un savienojusi viņu ar sirdzējas medmāsu.

Arī medmāsa bijusi pārliecināta, ka viņai zvana Lielbritānijas karaliene, un atbildēja, ka Keita "manā uzraudzībā nav vēmusi, bet ik pa laikam mazliet paguļ".

"Pašlaik viņa guļ. Pagājusī nakts aizritēja mierīgi. Viņai ir iedoti vajadzīgie šķidrumi, un tagad viņas stāvoklis ir stabils," viņa stāsta radiostacijas "2DayFM" mājaslapā ievietotajā ierakstā.

Pēc tam viltus karaliene un kroņprincis jautā, kad ierasties slimnīcā, lai apciemotu pacienti.

"Vislabāk būtu ierasties pēc plkst.9," teica medmāsa. "Mēs palīdzēsim viņai atspirgt."

Karaļa Edvarda VII slimnīca norāda, ka ar vienu no medmāsām notikusi īpaša saruna, kā arī sola pārskatīt zvanu pieņemšanas kārtību.

Austrāliešu radio diktori Mela Greiga un Maikls Kristians vēlāk savā un radiostacijas vārdā atvainojās par zvanu, tomēr Kristians vēl joprojām savā tvitera kontā turpina reklamēt radiostacijas vietnē pieejamo zvana ierakstu.

"Mēs bijām ļoti pārsteigti, ka mūsu zvans tika savienots tālāk. Mēs domājām, ka viņi atvienos zvanu, tiklīdz izdzirdēs mūsu briesmīgos akcentus. Mēs ļoti nožēlojam, ka izraisījām kādu satraukumu," teikts abu diktoru paziņojumā.

Kā vēsta Austrālijas mediji, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II balsi atdarinājusī radio diktore Mela Greiga esot latviešu izcelsmes.

Svarīgākais