Filipīnās taifūns "Bopha" laupījis dzīvību 238 cilvēkiem

Taifūns "Bopha", kas otrdien brāzās pāri Filipīnām, laupījis dzīvību 238 cilvēkiem, trešdien paziņojušas amatpersonas, norādot, ka vēl simtiem cilvēku ir pazuduši.

"Bopha" otrdien brāzās pāri Mindanao salai, vēja brāzmām sasniedzot ātrumu 210 kilometri stundā. Naktī uz trešdienu taifūns zaudējis spēku un pavērsies Dienvidķīnas jūras virzienā.

Mindanao taifūns nogāzis kokus, izraisījis spējus plūdus un zemes nogruvumus, sagrāvis mājas.

"Bopha" ir spēcīgākā viesuļvētra, kāda šogad piemeklējusi Filipīnas, apliecināja amatpersonas.

Vislielākos upurus taifūns prasījis Mindanao salas austrumu piekrastes provincēs.

Piekrastes pilsētā Katīlā neskarta nav palikusi neviena ēka, aģentūrai AFP atklāja sociālās labklājības sekretāre Korazona Solimana, piebilstot, ka uz turieni steidzami nepieciešams nogādāt medikamentus, sausas drēbes un teltis.

Solimana apliecināja, ka smaga situācija vērojama arī Ņūbatānā, kur saskaņā ar armijas sniegto informāciju gājuši bojā 142 cilvēki un 241 pazudis.

81 cilvēks gājis bojā Austrumdavao provincē un vēl 15 citos reģionos, informēja amatpersonas.

Ņūbatānā gājis bojā arī kāds karavīrs, kas piedalījies glābšanas operācijā. Vēl seši karavīri pazuduši un trīs ievainoti, informēja iekšlietu ministrs.

"Tas ir diezgan skumji un traģiski. Viņi patiesībā bija tur, lai palīdzētu mūsu lauciniekiem, kas varētu nokļūt nelaimē," viņš piebilda.

Ņūbatānā dubļu un dažādu sanesu lavīna iznīcinājusi visu savā ceļā un aizsprostojusi šauro kalna pāreju, kas ved uz pilsētu.

Armija nosūtījusi uz Ņūbatānu helikopterus un smago tehniku.

Daļa Mindanao palikusi bez elektrības un telefona sakariem un ar ierobežotiem pārtikas un ūdens krājumiem.

Katīla un vēl divas pilsētas Mindanao austrumu piekrastē joprojām ir nošķirtas no ārpasaules, un glābēji dara visu iespējamo, lai attīrītu ceļus. Tiek izmantota gan smagā tehnika, gan strādāts ar kailām rokām, norādīja Austrumdavao provinces gubernatore.

Svarīgākais