Francijas ministre mudina baznīcu ļaut izmantot tās īpašumus bezpajumtnieku izmitināšanai

Francijas mājokļu ministre Sesila Diflo mudinājusi katoļu baznīcu ļaut tās īpašumus ziemā izmantot bezpajumtnieku izmitināšanai.

Pēc ministres teiktā, ir vajadzīgs "solidaritātes šoks", lai atrastu dzīvesvietu ģimenēm, ņemot vērā pieejamu mājokļu trūkumu. Tādēļ Diflo aicinājusi "visas institūcijas - bankas, apdrošināšanas kompānijas, baznīcu -, kurām pieder ēkas, kas netiek izmantotas, ļaut tās izmantot ģimeņu izmitināšanai".

Tikmēr baznīca uz ministres aicinājumiem atbildējusi, norādot, ka tā "negaidīja Diflo kundzes prasības, lai nāktu klajā ar iniciatīvām", un uzsvērusi, ka baznīca ir gatava palīdzēt bezpajumtniekiem.

Pagājušajā mēnesī satīras žurnāls "Canard Enchainé" vēstīja, ka baznīcai Parīzē ir virkne ēku, kas lielāko daļu laika ir pilnībā vai daļēji neizmantotas.

Opozīcijā esošās Tautas kustības savienības (UMP) politiķe Kamilla Bedēna veltījusi kritiku Diflo izteikumiem, norādot, ka ministre meklē grēkāžus un uzstājas ar uzrunām, "nevis cenšas rast strukturālas atbildes uz problēmu, kas ik gadu kļūst sāpīga".

Diflo pārstāvji, noraidot izskanējušo kritiku, tikmēr uzsver, ka baznīca nav vienīgā institūcija, kura lūgta izrādīt žēlsirdību bezpajumtniekiem.