Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Hercogiene Keita slimnīcā jau otro dienu

© Scanpix

Pēc 19 laimīgā laulībā pavadītiem mēnešiem Lielbritānijas princis Viljams un viņa sieva Kembridžas hercogiene Ketrīna beidzot gaida savu pirmdzimto. Tā paziņojis karaļnams uzreiz pēc Keitas nogādāšanas kādā privātā klīnikā.

Viņu mazulim nākotnē būs lemts kļūt par karali vai karalieni, taču pagaidām topošajai māmiņai jau otro dienu nākas pavadīt slimnīcā, cīnoties ar smagas formas rīta nelabumu, ziņo portāls BNN.lv. Ārsti norāda, ka vienai no 50 grūtniecēm šī problēma izvēršas īpaši nepatīkama, tā kā reizumis sievietes visu dienu moka slikta dūša, ko pavada vemšana līdz pat 30 reizēm dienā.

Šādos gadījumos lielākais drauds ir dehidratācija, kas var rasties no pārlieku liela ūdens zuduma. Turklāt dažām sievietēm nelabums esot tik liels, ka viņas pat nespēj iedzert zāles, kur nu vēl paēst vai uzņemt šķidrumu.

Līdz ar to Keita nogādāta slimnīcā, lai viņa nepieciešamo šķidrumu un barības vielas saņemtu intravenozi. Labās ziņas esot tās, ka izteikti slikta dūša parasti pārejot pēc pirmajām 12 grūtniecības nedēļām.

Zināms, ka pie mīļotās gultas jau daudzas stundas pavadījis viņas vīrs princis Viljams, vēsta CNN.

Karaliskās dzīves pazinēji skumst, ka jaukās ziņas nav izdevies pasaulei paziņot, piemēram, netieši norādot uz grūtnieces augošo vēderiņu. Tā vietā karaļnams šādu soli spēris piespiedu kārtā, tā kā mediji tāpat noprastu problēmas cēloni, dienu un nakti dežūrējot pie minētās klīnikas durvīm.

Tāpat Viljama un Keitas pārstāvji uzsvēruši, ka gan karaliene, gan princis Filips, princis Čārlzs un viņa sieva Kamilla, kā arī princis Harijs ir ļoti priecīgi par gaidāmo ģimenes pieaugumu.

Jāatzīmē, ka Viljama un Keitas mazulis nākotnē valdīs ne tikai pār Lielbritāniju, bet arī pār 16 no 54 britu nāciju sadraudzības valstīm. Šāda iespēja mantiniekam – meitenei vai zēnam – dota tikai pērn oktobrī, kad mainīta valsts likumdošana. Iepriekš par troņmantnieku varēja kļūt tikai ģimenes vecākais dēls, bet sievietei šis gods tika gadījumā, ja ģimenē neauga neviens vīriešu kārtas pārstāvis.

Premjers Deivids Kamerons (David Cameron) toreiz norādīja, ka monarhijas likumi ir novecojuši un nepiestāv tik modernai valstij kā Lielbritānija.