ASV dzimstība noslīdējusi līdz rekordzemam līmenim

ASV dzimstība pagājušajā gadā sasniegusi rekordzemu līmeni, liecina organizācijas "Pew Research Center" veiktais pētījums.

No 2007.līdz 2010.gadam kopējais dzimstības rādītājs ASV samazinājies par 8%, bet ASV dzimušo sieviešu vidū - par 6%, secināts pētījumā.

Visstraujāk dzimstība samazinājusies ekonomiskās lejupslīdes vissmagāk piemeklētajās sociālajās grupās. Ārvalstīs dzimušo ASV dzīvojošo sieviešu vidū dzimstība samazinājusies par 14%, bet meksikāņu imigrantu vidū par 23%.

2011.gada dzimstības rādītājs ir zemākais kopš 1920.gada, kad pirmo reizi tik reģistrēti šādi dati.

Iepriekšējos pētījumos "Pew Research Center" secināja, ka štati, kas 2007., 2008.gadā piedzīvoja vislielāko ekonomisko lejupslīdi, visticamāk, piedzīvos arī dzimstības samazināšanos.

2007.gadā ekonomiskā situācija viskrasāk pasliktinājās ārvalstīs dzimušo un Latīņamerikas izcelsmes sieviešu mājsaimniecībās.

Tomēr daļēji dzimstības samazināšanas skaidrojama arī ar kontracepcijas līdzekļu pieejamības palielināšanos Latīņamerikas izcelsmes sieviešu vidū.

Tomēr ārvalstīs dzimušo sieviešu bērni joprojām veido neproporcionālu daļu no kopējā ASV jaundzimušo skaita.

Pērn Savienotajās Valstīs pasaulē nākuši 3,95 miljoni bērnu, liecina "Pew Research Center" sākotnējie dati. Uz 1000 sievietēm reproduktīvajā vecumā piedzimuši vidēji 63,2 mazuļi.

Visaugstākais dzimstības rādītājs ASV bija 1957.gadā, kad attiecīgi uz 1000 sievietēm reproduktīvajā vecumā piedzima 122,7 bērni.

Svarīgākais