Aizdomās par 2000 nelegālo imigrantu ievešanu Eiropā aiztur 22 cilvēkus

Aizdomās par aptuveni 2000 nelegālo imigrantu ievešanu Eiropas Savienībā (ES), otrdien, sadarbojoties vairāku valstu likumsargiem, aizturēti 22 cilvēki, informēja ES policijas aģentūra "Europol".

Arestu veikšanā piedalījušies Francijas, Grieķijas, Itālijas, Nīderlandes un Lielbritānijas policisti, sacīts aģentūras paziņojumā.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) aplēsēm, ES mitinās aptuveni astoņi miljoni nelegālo imigrantu.

Otrdien aizturētie cilvēki nelegālos imigrantus, galvenokārt no Irākas, Eiropā ieveduši caur Turciju un Grieķiju, no kurienes tie tālāk caur Itāliju devušies uz Centrāleiropu un Skandināvijas valstīm.

Par nokļūšanu Eiropā imigranti maksājuši līdz pat 15 000 eiro (10,54 tūkstošus latu), atklāja "Europol" Cilvēku noziegumu nodaļas vadītāja vietnieks Mīkaels Jensens.

Cilvēku kontrabanda veikta pēdējo divu līdz trīs gadu laikā, un lielākā daļa aizturēto ir Irākas izcelsmes, viņš norādīja.

Savukārt Eiropā imigranti bijuši spiesti maksāt līdz pat 2000 eiro (1405,60 latiem), lai no Parīzes vai Lielbritānijas nokļūtu Zviedrijā.

"Brauciens kravas furgonā maksāja starp 700 un 1000 eiro (no 491,96 līdz 702,80 latiem). Brauciens mašīnā, [kas ir daudz drošāk,] kopā ar šoferi izmaksāja aptuveni 2000 eiro," informēja "Europol".

Savukārt pērnā gada jūnijā "Europol" sadarbībā ar ES tiesiskās sadarbības vienību "Eurojust" paziņoja par 75 cilvēku arestēšanu, kuri par irākiešu nogādāšanu "vecajā kontinentā" prasījuši līdz 12 000 eiro (8433,64 latiem) par cilvēku.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais