Putins, nodarbojoties ar džudo, traumējis muguru

© Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina muguras problēmas ir saistītas ar nesenu džudo traumu, apgalvo Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko.

"Es zinu, ka viņam ir šī problēma. Viņš mīl džudo. Viņš pacēla pretinieku, meta viņu un sastiepa muguru," Lukašenko pastāstījis intervijā Reuters.

Baltkrievijas prezidents bija iecerējis uzspēlēt hokeju kopā ar Putinu, taču Kremļa līderis atlicis spēli, ziņo portāls BNN.lv.

«Viņš man saka: «Mēs vēl neesam pietiekami sagatavojušies, lai spēlētu pret tavu komandu.» Viņš kaut kur ir traumējis muguru. Džudo mačā. Viņš bijis uz paklāja un savainojis muguru,» uzskata Lukašenko.

Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs atteicies komentēt Lukašenko izteikumus.

Tikmēr valdībai tuvu stāvoši avoti jau oktobra beigās žurnālistiem pastāstījuši, ka Putins cieš no muguras problēmām. Atceltas vairākas ārvalstu vizītes, tostarp brauciens uz Indiju.

Visu novembri Putins ir regulāri ticies ar citām valsts amatpersonām, taču nav izbraucis ārpus valsts. Kremlis apstiprina, ka prezidents guvis sporta traumu, taču sīkāku informāciju nesniedz.

Kategoriski tiek noliegtas baumas, ka Putinam būtu nopietnas muguras problēmas un ka viņam, iespējams, varētu būt nepieciešama operācija.

Jau decembrī prezidents atsākšot doties ārvalstu vizītēs, apgalvo Kremļa avoti.

Svarīgākais