ASV parādē nolīst "slepeno dokumentu konfeti lietus"

Nule ASV pilsētā Ņujorkā aizvadītajā Pateicības dienas parādē pār tās dalībniekiem kaisīts konfeti, vēsta ārzemju mediji.

Protams, konfeti kaisīšana svētkos nav nekas neparasts, ja vien tas nav izgatavots izmantojot policijas slepenos dokumentus.

Kā stāsta parādes dalībnieks, students Ītans Finkelšteins, viņa uzmanību piesaistījis fakts, ka baltā papīra strēmelītes, kas kritušas no gaisa ir aprakstītas.

Dažas apskatot, viņš secinājis, ka skaitļi uz strēmelītēm, kas ļoti atgādinājušas sociālās apdrošināšanas numuru - deviņciparu skaitli, kas tiek piešķirts ASV pilsoņiem. Finkelšteins un viņa draudzene sākuši uzmanīgi pētīt nokritušās konfeti strēmelītes un konstatējuši, ka uz tām ir atrodami, ne tikai sociālās apdrošināšanas numuri, bet arī banku kontu numuri, dzimšanas dati, adreses un telefoni.

Konfeti strēmelītes spriežot pēc to izskata, izgatavotas izmantojot dokumentu smalcinātāju, vienīgā nelaime, ka lapas tajā ievietotas nevis vertikāli, bet horizontāli. Līdz ar to students ar draudzeni varējuši viegli izlasīt, ka dokumenti nāk no kāda Nasau apgabala policijas iecirkņa un satur tās darbinieku konfidenciālus datus.

Tāpat tur atrodamas ziņas par arestiem, policijas atskaišu fragmenti un policistu segvārdi.

Policijas pārstāvis uzzinot par notikušo  teicis, ka ir norūpējies par radušos situāciju un pilnīgi noteikti tiks veikta izmeklēšana.

Parādes organizētāji savukārt, apgalvo, ka par šādiem konfeti neko nezin, jo viņu sagādātie izskatījušies pavisam citādi.

Svarīgākais