Ķīnietis liek cūkām nodarboties ar daiļlēkšanu

© Scanpix

Par lokāla mēroga slavenību kļuvis ķīniešu zemnieks Huans Demiņs, kurš savam cūku ganāmpulkam rīko ikdienas daiļlēkšanas nodarbības.

Zemnieks apgalvo, ka lēcieni no 3 metrus augstā tramplīna dīķī un peldēšana uz krastu uzlabo cūkgaļas kvalitāti, ko pierādot kaut vai tas, ka viņš to spēj pārdot trīsreiz dārgāk nekā citi cūkkopji.

Par fermera neparasto izgudrojumu Ķīnas iedzīvotāji uzzināja pēc tam, kad videomateriāls, kurā bija redzamas no koka tramplīna dīķī lecošās cūkas, tika publiskots laikraksta «China Daily» mājaslapā, bet pēc tam apceļoja pasaules medijus. Hunaņas provinces Ņinsjanas rajonā dzīvojošais zemnieks stāsta, ka reiz iedomājies – viņa cūkām trūkstot fizisku nodarbību. Tādēļ viņš pie sev piederošā dīķa uzbūvējis koka tramplīnu, no kura liek dzīvniekiem ik dienas lēkt dīķī un peldēt krastā. «Esmu konstatējis, ka pēc šādām fiziskām aktivitātēm cūkas ēd ar daudz lielāku apetīti, tās iespējams ātrāk nobarot, turklāt to gaļa ir garšīgāka,» skaidrojis Huans.

Viņam gan nācies atzīt, ka lopiņi uz šiem treniņiem dodas nelabprātīgi. To apstiprina arī videomateriāls ar fonā dzirdamo klaigāšanu un lamāšanos. «Man kopā ar palīgiem nākas cūkas vilkt uz tramplīna un pamudināt lēkt ūdenī. Pēc tam gan tās labprāt peld, un tieši pelde ir tā, kas uzlabo apetīti,» skaidrojis zemnieks. Ķīnas dzīvnieku tiesību aizstāvji gan ironizē – kas gan cits atliek ūdenī iesviestai cūkai, kā tikai peldēt, un gatavojas saukt zemnieku pie atbildības par dzīvnieku mocīšanu.

Pagaidām gan Huans turpina baudīt sava dīvainā izgudrojuma augļus. Tuvējā tirgus klienti parasti meklē cūkgaļu, kas ražota tieši viņa zemnieku saimniecībā, bet tūristi, kuri apmeklē Hunaņas provinci, lūdzot viņus «aizvest pie tā zemnieka, kuram cūkas nodarbojas ar daiļlēkšanu».