Noķer krokodilu, kurš dzīvoja kanalizācijas sistēmā un ēda mājdzīvniekus

© Scanpix

Pēc gandrīz divu gadu prombūtnes Gazas zoodārzā atgriezies par Sakheru jeb Klinti iedēvētais krokodils. Savulaik tam izdevās izbēgt no zoodārza, un tā darbinieki jau domāja, ka krokodils gājis bojā, taču pirms pāris mēnešiem kļuva skaidrs, ka viņš mitinās vietējās kanalizācijas sistēmas ūdens nostādināšanas baseinā un kļuvis samērā agresīvs.

Gazas policisti, kuri kopā ar vietējiem zvejniekiem piedalījās krokodila gūstīšanā, atzinuši, ka tā bijusi sarežģīta.

Lielākā daļa Gazas iedzīvotāju jau bija piemirsuši par 1,75 metrus garā Sakhera eksistenci, līdz šovasar sāka notikt dīvainas lietas – cilvēkiem sāka zust mājputni un mājlopi. «Pāris nedēļu laikā pazuda visas sešas manas pīles un divas kazas. Sākumā domāju, ka vainojami zagļi, bet pēc tam sapratu – neviens zaglis neriskēs regulāri atgriezties tajā pašā vietā un dzīvniekus nest prom pa vienam,» stāstījis Gazas iedzīvotājs, vārdā Musa. Viņš nav bijis vienīgais, un drīz vien zemnieki secinājuši, ka viņu lopiņus aizvelk krokodils, kurš apmeties kanalizācijas ūdens nostādināšanas baseinā. Cilvēki pat baidījušies vakaros atstāt mājas, bažījoties, ka krokodils varētu uzbrukt arī viņiem.

Policijas virsnieks Samihs es Sultans, kuram uzdots sagūstīt krokodilu, atzinis, ka tas nav bijis vienkāršs uzdevums. «Man nebija ne jausmas, kā tvarstāmi krokodili, tāpēc sākumā internetā meklēju dažādus padomus,» stāstījis policists. Kopā ar vairākiem kolēģiem un zvejniekiem viņš gandrīz divas nedēļas licis tīklus baseinā, taču krokodils spējis no tiem izvairīties. Pagājušonedēļ pieņemts lēmums nosusināt baseinu, un tikai šādā veidā Sakheru izdevies notvert, turklāt izmantojot tīklus, kas paredzēti haizivju zvejai.

Gazas zoodārza darbinieki atzinuši, ka, dzīvojot brīvībā, krokodils ir krietni paaudzies. Tagad tas mitināsies kopā ar vēl četriem krokodiliem. «Mēs, protams, esam nostiprinājuši aploku, taču, godīgi sakot, mazliet baidāmies, ka tas atkal varētu izbēgt,» sacījis zoodārza pārstāvis.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais