Telavivā bumbas sprādzienā autobusā ievainoti 17 cilvēki

© Scanpix

Telavivas centrā trešdien sprādzienā autobusā ievainoti vismaz 17cilvēki, ziņo Izraēlas ārkārtas dienesti. Sprādziens nograndis netālu no Izraēlas Aizsardzības ministrijas ēkas.

Kā pavēstīja premjerministra Benjamina Netanjahu preses pārstāvis un mediķi, notikušais ir teroristu uzbrukums.

"Telavivas centrā autobusā sprāga bumba. Tas bija teroristu uzbrukums. Vairums cietušo guvuši vieglus ievainojumus," oficiālajā tvitera kontā raksta Netanjahu preses pārstāvis Ofirs Gendelmans.

Savukārt Gazā kādā mošejā paziņots par Izraēlā veikto operāciju.

"Dievs ir dižens, Dievs ir dižens. Operācija cionistu būtības sirdī," bija teikts paziņojumā.

Gazas joslā valdošā grupējuma "Hamas" televīzijas kanāls "Al Aqsa" trešdien ar atzinību vēstīja par Izraēlā notikušo sprādzienu.

""Hamas" atzinīgi vērtē ziņu par mocekļu operāciju un apstiprina, ka tā ir dabiska atbilde uz Dallu ģimenes slaktiņu un uzbrukumiem palestīniešu mierīgajiem iedzīvotājiem," ziņoja televīzija, pieminot deviņu cilvēku lielo ģimeni, kura svētdien Izraēlas gaisa spēku uzlidojumā tika nogalināta Gazas joslā.

Šobrīd vizītē Izraēlā uzturas ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kura ieradusies cerībā mazināt spriedzi reģionā, kur kārtējo reizi spēkā pieņēmusies vardarbība Izraēlas un Gazas joslas bruņoto grupējumu starpā.

Jau vēstīts, ka Gazas joslas un Izraēlas konflikta eskalācija ar jaunu sparu sākās 14.novembra pēcpusdienā, kad Izraēlas kara aviācijas uzlidojumā tika nogalināts Gazas joslā valdošās kustības "Hamas" militārā spārna komandieris Ahmeds al Džabari. Tam sekojuši neskaitāmi Izraēlas kara aviācijas uzlidojumi, karaflotes un artilērijas apšaudes, kā arī palestīniešu kaujinieku raķešu triecieni.

Nedēļu ilgais konflikts izdzēsis jau vairāk nekā 140 cilvēku dzīvības.