Īrijas izmeklētāji latviešu makšķernieka noslīkšanu atzīst par negadījumu

Īrijas Kuģošanas negadījumu izmeklēšanas valde (MCIB) latviešu makšķernieka noslīkšanu jūrā atzinusi par negadījumu, vēsta laikraksts "Irish Times".

52 gadus vecais Armands Siliņš noslīka pagājušā gada 5.novembrī, kad viņš ar gumijas laivu bija devies makšķerēt līcī pie Kilkī pilsētas Īrijas rietumu piekrastē.

Kāds aculiecinieks no krasta redzēja, ka laiva augstajos viļņos apgāžas un vīrietis iekrīt ūdenī. Siliņam kādu brīdi izdevās noturēties pie laivas.

Aculiecinieks izsauca glābējus, kas vīrieti ar helikopteru izcēla no ūdens un nogādāja Limerikas slimnīcā, tomēr ārstiem neizdevās glābt vīrieša dzīvību.

MCIB savā slēdzienā norāda, ka Siliņa nāve ir traģisks negadījums. Siliņš jūrā bija devies gumijas laivā bez dzinēja, glābšanas vestes, avārijas signālraķetēm un jebkāda veida komunikācijas līdzekļiem.

Siliņš Kilkī reģionā dzīvoja aptuveni desmit gadus.

Negadījuma aculiecinieks Viljams Raiens laikrakstam pauda cerības, ka izmeklētāju slēdziens liks makšķerniekiem padomāt par drošības aprīkojuma nepieciešamību.

"Tā bija briesmīga traģēdija, bet cilvēki vēl joprojām dodas jūrā mazās laiviņās bez kāda drošības aprīkojuma. Es ceru, ka tagad, kad ziņojums ir publicēts, cilvēki padomās un neriskēs doties jūrā tādās vietās kā Kilkī un ka visi drošības ieteikumi tiks ieviesti," piebilda Raiens.

Svarīgākais