Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

105 gadu vecumā saņem uzaicinājumu mācīties sagatavošanas klasē

© arbetarbladet.se/publicitātes

Savāds misēklis gadījies Zviedrijas Upsalas lēnes municipalitātes izglītības centram, kura darbinieki izsūtījuši paziņojumus par uzņemšanu sākumskolas sagatavošanas klasē 60 bērniem, tai skaitā arī 105 gadus vecajai Annei Eriksonei, vēsta izdevums The Local.

 Solīdā vecuma kundze dzīvo Tierpas veco ļaužu pansionātā. Nesen viņa saņēmusi vēstuli, ka viņai ir uzņemta sākumskolas 6 gadīgo bērnu sagatavošanas klasē.

Vietējās sākumskolas direktore Marina Ēriksone bijusi visai izbrīnīta, kad viņai piezvanījusi Annes meita Ingegarde, lai pastāstītu, ka "jaunā skolniece" skolu apmeklēt nevarēs solīdā vecuma dēļ.  

"Mēs abas uzskatām situāciju par visai amizantu,protams, būtu ļoti patīkami un interesanti, ja Anne Eriksone pie mums ierastos ciemos uz kafiju,"smaidot stāsta skolas direktore.

Kā izrādījies kļūda radusies, kad  pēc datorā ievadītajām ziņām visiem, kas dzimuši - '07. gadā izsūtīti paziņojumi. Izglītības centra darbinieki nav ņēmuši vērā, ka dzimšanas sarakstos, kas datēti ar -'07. gadu atrodami arī  1907. gadā dzimušie.