Apcietināts viens no Cosa Nostra līderiem

Trapani pilsētā Itālijā policijai izdevies apcietināt 45 gadus veco Domeniko Rakugliu, kurš tiek uzskatīts par otro ietekmīgāko cilvēku sicīliešu organizētās noziedzības grupējumā Cosa Nostra.

D. Rakuglia, kurš 15 gadu garumā bēguļojis no varas iestādēm, jau tiesāts aizmuguriski un atzīts par vainīgu vairākās slepkavībās – tagad viņam draud trīs mūža ieslodzījumi.

"Tas ir viens no spēcīgākajiem triecieniem pa mafijas organizācijām pēdējo gadu laikā – apcietinātais bija Cosa Nostra otrais ietekmīgākais cilvēks," Itālijas iekšlietu ministra Roberto Maroni sacīto citē Reuters. Palermo pilsētas prokurors Antonio Ingroia savukārt sarunā ar AP norādījis, ka D. Rakuglia pēdējo gadu laikā ievērojami nostiprinājis savas pozīcijas organizētās noziedzības grupējumā un faktiski koordinējis Cosa Nostra darbību Palermo un Trapani. "Viņš bija sindikāta uzlecošā zvaigzne," izteicies A. Ingroia, atgādinot, ka par pašu meklētāko Cosa Nostra darboni joprojām tiek uzskatīts Mateo Messina Denaro, kurš visticamāk slēpjas kaut kur Itālijas rietumos.

AFP vēsta, ka D. Rakuglias arests bijis iespējams, pateicoties operatīvajai informācijai, kuru saņēmuši izmeklētāji. Policijas īpašo uzdevumu vienības ielenkušas māju, kurā slēpies mafijas darbonis, kas pazīstams ar iesauku Veterinārs, jo esot liels mājdzīvnieku mīļotājs. D. Rakuglia mēģinājis izbēgt caur balkonu, taču notverts. Itālijas mediji atgādina, ka šis cilvēks jau aizmuguriski tiesāts un atzīts par vainīgu piecās slepkavībās. 1993. gadā viņš nolaupīja kāda bijušā bandas biedra, kas bija sācis sadarboties ar policiju, dēlu. Pēc diviem gadiem D. Rakuglia, pārliecinājies, ka bijušais kolēģis no savām liecībām neatsakās, 14 gadus veco pusaudzi nogalināja, bet viņa līķi izšķīdināja skābē.

"Viņš bija viens no lielajiem, leģendārajiem bosiem, un cilvēki viņu uzskatīja par nenotveramu," sacījis Sicīlijas reģiona antimafijas organizācijas Libera prezidents Umberto di Madžio. Viņš piebildis, ka varas iestādēm pēdējā laikā izdevies aizturēt vairākus ietekmīgus noziedznieku līderus un tas liekot Cosa Nostra nepārtraukti turpināt reorganizāciju. R. Maroni savukārt paziņojis, ka 18 mēnešu laikā policijai izdevies apcietināt aptuveni 3600 mafijas locekļu, to skaitā 15 cilvēku no 30 visvairāk meklētāko noziedznieku saraksta.

Svarīgākais