13 gadus vecs futbola fans sodīts par rasismu

Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - komanda "Millwall" no sava stadiona apmeklēšanas diskvalificējusi rasismā vainotu 13 gadus vecu pusaudzi.

Diskvalifikāciju, kas piespriesta uz "tuvāko nākotni", pusaudzis saņēmis par to, ka pirms mēneša notikušā mačā vārdiski aizvainojis Boltonas "Wanderers" spēlētāju Mārvinu Sordelu.

"Millwall" komanda vēsta, ka pusaudzis atzinis pārkāpumu un aizrakstījis Sordelam atvainošanās vēstuli. Vienības vadība uzsvēra, ka bijusi pret mūža diskvalifikācijas piešķiršanu šādā vecumā un piedāvājusi viņam piedalīties izglītojošā programmā.

"Millwall" fani ar vardarbīgu un rasistisku uzvedību kļuva pazīstami pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, par savu padarot saukli: "Nevienam mēs nepatīkam, mums vienalga."

Kā atzina Sordels, šis viņam un komandas biedriem nebija vienīgais apvainojums, kas tika saņemts mača gaitā, tomēr policija esot atteikusies iejaukties.

Anglijas futbols pēdējā laikā piedzīvo arvien vairāk rasisma skandālu. Slavenākajos no tiem UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētājas Londonas "Chelsea" kapteinis Džons Terijs par Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) komandas aizsarga Antona Ferdinanda rasistisku apvainošanu saņēma četru maču diskvalifikāciju, bet izmeklēšana sākta pret vienu no pazīstamākajiem Anglijas futbola tiesnešiem Marku Klatenburgu, kurš spēles laikā apvainojis "Chelsea" vienības nigēriešu pussargu Džonu Obi Mikelu.