Ņujorka gatavojas jaunai rudens vētrai

© Scanpix/Reuters

Laikapstākļiem draudot pasliktināties, Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs otrdien izsludinājis daļēju evakuāciju vairākos pilsētas rajonos, kurus nesaudzēja arī viesuļvētra "Sendija".

Meteorologi trešdien un ceturtdien prognozē spēcīgu lietu un, iespējams, arī sniegu, ko pavadīs spēcīgas vēja brāzmas ar ātrumu līdz pat 69 kilometriem stundā.

Salīdzinot ar "Sendiju", gaidāmā rudens vētra solās būt divreiz pieticīgāka, tomēr tā skars viesuļvētras piemeklētos rajonus, apgrūtinot dzīvi tūkstošiem cilvēku, kuri joprojām spiesti iztikt bez elektrības.

Varasiestādes plāno evakuēt iedzīvotājus no pilsētas zemākajiem rajoniem, tostarp Steitenailendas un Kvīnsas.

"Mēs dosimies uz dažiem ļoti zemiem apgabaliem un mēģināsim evakuēt cilvēkus. Vispārēju evakuāciju mēs neizsludinām," paziņoja mērs.

Trešdien un ceturtdien tiks slēgti Ņujorkas parki, kā arī pilsētas četri zoodārzi. Uz laiku tiks pārtraukta arī otrreiz pārstrādājamo materiālu savākšana un ierobežota atkritumu savākšana, lai vairāk resursu atvēlētu applūdušo rajonu sakopšanai.

Aviokompānija "United Airlines" paziņojusi, ka tuvojošās vētras dēļ atcēlusi ienākošos un izejošos reisus trīs lielākajās Ņujorkas apkaimes lidostās - Ņujorkas Lagvārdijas, Džona Kenedija lidostā un Ņuarkas lidostā Ņūdžersijā.

Arī lidsabiedrība "American Airlines" informēja, ka rūpīgi seko līdzi situācijai, bet lēmumu par reisu atcelšanu vēl nav pieņēmusi.

Astoņas dienas pēc postošās vētras "Sendija" aptuveni 91 000 māju un uzņēmumu Ņujorkā joprojām nav atjaunota elektroapgāde.

Postošā dabas stihija ASV laupīja dzīvību vairāk nekā 100 cilvēkiem, Ņujorkā vien prasot 40 upurus.

Svarīgākais