Pie Baltā nama pulcējušies Obamas atbalstītāji

© Scanpix

Pie Baltā nama otrdienas vakarā pulcējušies prezidenta Baraka Obamas atbalstītāji, svinot viņa pārvēlēšanu nule kā aizvadītajās ārkārtīgi sīvajās vēlēšanās."Vēl četri gadi!" un "ASV! ASV!" pie Baltā nama skandē Obamas atbalstītāji.

Par spīti dzestrajam laikam Obamas atbalstītāji dejo un pauž savu prieku pat nepazīstamiem svešiniekiem pie Baltā nama.

"Esmu neaprakstāmi satraukts," atzīst 22 gadus vecais students Džastins Pins. "Es jūtu, ka manas cerības ir atjaunotas, un esmu gatavs cīņai. Šodien ir lieliska diena būt amerikānim!"

Neilgi pēc tam, kad ASV telekanāli nāca klajā ar prognozēm, ka vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais prezidents, pie Baltā nama galvenokārt sāka pulcēties studenti, taču drīz vien viņiem piepulcējās arī vecāki ar maziem bērniem.

Kā ziņots, saskaņā ar ASV televīzijas kanālu aplēsēm otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Obama.

Atbilstoši telekanāla CNN aplēsēm, Obama nodrošinājis vismaz 303 no nepieciešamajām 270 elektoru balsīm, savukārt Romnijs līdz šim guvis 206 balsis. Pavisam cīņa notiek par 538 elektoru balsīm.

Republikāņu partijas izvirzītais ASV prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs trešdienas rītā atzina savu sakāvi vēlēšanās, paziņojot saviem atbalstītājiem, ka telefoniski apsveicis Obamu ar uzvaru.