Aptauja: Amerikas latvieši atbalsta Romniju

© Scanpix

Vairāk nekā puse jeb 61% Amerikas latviešu atbalsta Republikāņu partijas izvirzīto ASV prezidenta amata kandidātu Mitu Romniju, liecina Čikāgas latviešu mājaslapas "cikaga.com" veiktā aptauja.

Veicot līdzīgu aptauju pirms trīs nedēļām, atbalsts Romnijam Amerikas latviešu vidū bija nedaudz zemāks jeb 53%, aģentūru LETA informēja portāla redaktors Artis Inka.

Portāla aptaujā piedalījās 61 respondents.

Kā ziņots, šodien ASV notiek prezidenta vēlēšanas, kurās par Baltā nama saimnieka godu cīnās pašreizējais prezidents Baraks Obama un Romnijs. Kā liecina jaunākie aptauju dati, Obamu un Romniju atbalsta vienāds skaits amerikāņu vēlētāju.

Laikraksta "The Wall Street Journal" un telekanāla NBC ziņu dienesta aptaujā konstatēts, ka par Obamu gatavi balsot 48, bet Romniju - 47% vēlētāju, kas statistiski nozīmē neizšķirtu, zinot, ka kļūdas robeža ir plus mīnus 2,55 procentpunkti.

Tiesa gan, visās aptaujās Obamam svārstīgajos štatos, kas galu galā izšķirs vēlēšanu rezultātu, ir neliels, tomēr nozīmīgs pārsvars, kas ļauj raudzīties ar zināmu optimismu uz viņa pārvēlēšanu.