Sīrijā sprādzienā nogalināti pussimts Asada piekritēju

© Scanpix/AFP

Vairāk kā 50 valdības kaujinieku un valdošā režīma atbalstītāju gājuši bojā pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Hamas provincē Sīrijā, ziņo Agence France-Presse (AFP).

Kā vēsta AFP pašnāvnieks braucis ar sprāgstvielām pildītā automašīnā un viņa izraisītajā sprādzienā pie Lauku attīstības centra Zijaras ciemā ievainoti desmit, bojā gājuši divi cilvēki.

Amatpersonas ziņo, ka sprādzienu organizējusi džihādistu grupa "Al Nusra Front", kura ir uzņēmusies atbildību par vairākiem sarīkotiem sprādzieniem, uzskata aktīvisti.

Vienlaikus Damaskā ar granātmetēja šāviņu nogalināti septiņi mikroautobusa pasažieri. Viņu vidū atradušās arī sievietes un bērni, daudzi pasažieri ar smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā.Par šo uzbrukumu atbildību ir uzņēmusies nemiernieku grupa "Aisha brigade". Sprādziens noticis stingri apsargātā, alavītu apdzīvotā rajonā.

Vēstīts, ka ziņojumi liecina, ka Sīrijā, lai karotu pret valdošo režīmu, ierodas ārzemju islāmistu kaujinieki. 

Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Svarīgākais