Viesuļvētra "Sendijs" salauž ceļamkrānu Ņujorkā

© Scanpix/AFP

Viesuļvētra "Sendijs", kas sasniegusi Ņujorka nolauzusi ceļamkrānu, kas bija izvietots uz viena no Manhetenas debesskrāpjiem One 57, ziņo CBS Newyork.

Ceļamkrāna strēle aizlūzusi un palikusi karājamies  virs ēkas augšējiem stāviem.

Par laimi cietušo nav. Ņujorkas varas iestādes likušas evakuēt visus  šīs ēkas un blakus esošo ēku augšējo stāvu iedzīvotājus. Evakuācija skar kavrtālu starp 57.ielu un 6.un7. avēniju.

Debeskrāpja One 57, kas būs pats augstākais debeskrāpis Ņujorkā, celtniecība tiks pabeigta 2013. gadā.

Jau vēstīts, ka Ņujorkas varasiestādes svētdien deva rīkojumu no stihijas apdraudētajām Ņujorkas zemākajām teritorijām evakuēt 375 000 cilvēku.

Amatpersonas visā austrumkrastā mudina iedzīvotājus pakļauties evakuācijas rīkojumiem, uzsverot, ka vietējās varasiestādes tiks pakļautas riskam, ja to darbinieki vēlāk centīsies viņus glābt.

Vētrai pieņemoties spēkā ap pusnakti, ūdens līmenis varētu pat par 3,35 metriem pārsniegt parasto paisuma līmeni, radot "potenciālu, kas var nodarīt bezprecedenta kaitējumu".

Meteorologi prognozē, ka "Sendijs" ASV varētu sasniegt pirmdien vai otrdien, pirmās skarot Ņūdžersijas un Delavēras pavalstis.

Pirmdienas rītā viesuļvētra atradās aptuveni 760 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Ņujorkas un sāka virzīties uz rietumiem, tās vēja ātrumam brāzmās sasniedzot 120 kilometrus stundā, informēja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Meteorologi brīdina, ka "Sendijs" ir daudz lielāka un bīstamāka viesuļvētra nekā "Irēna", kas pagājušajā gadā ASV un Kanādā laupīja 47 cilvēku dzīvības un nodarīja miljardiem dolāru lielus postījumus.

Jau vēstīts, ka, plosoties Karību jūras baseinā, "Sendijs" jau laupījis 67 cilvēku dzīvības, tikai Haiti vien stihijā dzīvību zaudējis 51 cilvēks.

No Ziemeļkarolīnas līdz Menai sinoptiķi brīdina, ka "Sendijs", visticamāk, varētu sadurties ar auksto fronti un kļūt par "supervētru", kas savukārt varētu izraisīt plūdus, sniega vētras, plaši apvidi var palikt bez elektrības.

 

Svarīgākais