Sīrijas aviācija bombardē Damasku

Sīrijas armijas kara lidmašīnas pirmdien apšaudījušas Damasku, uzskatāmi apliecinot, ka uz musulmaņu svētku laiku izsludinātais pamiers ir cietis neveiksmi.

Damasku satricinājusi viena no spēcīgākajām bombardēšanām kopš nemieru sākuma pērnā gada martā. Tās radītais troksnis bijis dzirdamas aptuveni divas stundas, ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Sīrijas opozīcijas aktīvistu tīkls informēja, ka bombardēti Damaskas ziemeļaustrumi un netālu no galvaspilsētas esošā Harasta, kur sakoncentrēti nemiernieku spēki.

Naktī uz pirmdienu režīma spēki apšaudījuši arī nemiernieku pozīcijas Damaskas dienvidu rajonos, un kaujas notikuši arī Alepo, kur sīvas cīņas norisinās jau kopš jūlija vidus, ziņo cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Apšaudes un bombardēšana notikusi arī citviet Alepo provincē, kur dzīvību zaudējuši divi vīrieši, informēja SOHR.

Kara lidmašīnas apšaudījušas arī kādu Idlibas provinces ciematu netālu no Maarat en Nuumānas, ko 9.oktobrī savā kontrolē pārņēma nemiernieki, nobloķējot būtisku armijas apgādes līniju pa Damaskas-Alepo šoseju.

Jau vēstīts, ka ANO un Arābu līgas sūtnis Lahdars Brahimi pagājušajā nedēļā nāca klajā ar ierosinājumu musulmaņu svētku "Eid al Adha" četrās dienās ievērot pamieru. Kā Damaskas valdība, tā arī nemiernieku grupējumi, tiesa - ne visi, solīja pamieru ievērot, tomēr kaujas atsākās tikai dažas stundas pēc pamiera sākuma.

26.oktobrī - pamiera pirmajā dienā - tika nogalināti gandrīz 150 cilvēki, liecina SOHR apkopotā informācija.

Sīrijas nemiernieku un režīma spēku kaujas ar upuriem turpinājās arī sestdien. Svētdien visā valstī tika nogalināti 134 cilvēki - 51 civiliedzīvotājs, 35 karavīri un 48 nemiernieki, informēja SOHR.

19 mēnešu laikā vardarbībā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 35 000 cilvēku, liecina organizācijas apkoptie dati.

Svarīgākais