Vairākos Sīrijas reģionos pārkāpts pamiers

© Scanpix

Vairākos Sīrijas reģionos piektdien pārkāpts nule kā sāktais pamiers, kas noteikts uz musulmaņu svētku "Eid al-Adha" laiku, vēsta cilvēktiesību organizācija "Syrian Observatory for Human Right".

"Vairākos Sīrijas reģionos pamiers ir pārkāpts, taču tāpat vardarbības un upuru ir mazāk nekā parasti," pavēstīja organizācijas vadītājs Rami Abdelrahmans.

Sīrijas galvaspilsētā Damaskā režīma spēku un nemiernieku sadursmes izcēlušās Assali rajonā, bet netālu esošajā Tadamunas rajonā eksplodējusi mīnēta automašīna.

Netālu no Damaskas esošajā Harastā piektdien nogalināti trīs vīrieši - viens gājis bojā mīnmetēju apšaudē, bet pārējos divus nogalinājuši režīma spēku snaiperi.

Arī netālu esošajā Irbinā kādu vīrieti nogalinājuši snaiperi.

Tikmēr Himsā režīma spēki nogalinājuši vienu mierīgo iedzīvotāju.

Jau vēstīts, ka Sīrijas valdība oficiāli ir piekritusi ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Lahdara Brahimi aicinājumam ievērot pamieru musulmaņu svētku "Eid al Adha" laikā.

"Eid al Adha" svētki sākas 26.oktobrī un ilgs četras dienas.

Pamieram piekritusi arī Brīvās Sīrijas armija, kas gan nepārstāv visus nemiernieku kaujiniekus Sīrijā. Ja Brahimi iniciatīvu tiešām izdosies realizēt, tas būs pirmais īstais pamiers kopš 2011.gada marta, kad Sīrijā sākās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada vadīto režīmu.

19 mēnešu laikā asiņainajos nemieros dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 35 000 cilvēku, liecina SOHR apkoptie dati.

LETA jau ziņoja, ka līdz ar pamiera sākuma Sīriju piektdien pāršalca arī jauni protesti pret valdošo režīmu.

Svarīgākais