Uz Antarktīdu tiks sūtīta ekspedīcija pakaļ 1909. gadā pazudušam viskijam

Skotu kompānija, kas ražo viskiju, uz Antarktīdu nosūtīs ekspedīciju, kurai būs jāatrod simtgadīgā dzira, ziņo Associated Press.

Tiek ziņots, ka divas kastes ar viskiju guļ zem ledus jau vairāk nekā 100 gadus. Tas bija domāts pētnieku grupai no britu polārpētnieka Ernesta Šekltona ekspedīcijas. Šīs pudeles tika uzietas jau 2006. gadā, taču tās atradās pārāk dziļi, un bez speciāla aprīkojuma nav izceļamas.

Degvīna kompānija vēlas pārbaudīt dzēriena kvalitāti, lai lemtu par tā ražošanas atsākšanu. Jau saņemta atļauja dažu pudeļu izcelšanai, pārējās pudeles visticamāk tiks atstātas zem ledus kā atgādinājums par Antarktīdas pētniekiem.

Viskija medībās grupa Jaunzēlandes pētnieku dosies jau janvārī. Whyte@Mackay galvenais kupāžists (viskiju sajaukšana jeb kupāža) Ričards Patersons jau paziņojis, ka viskijs varētu garšot tieši tāpat kā pirms simts gadiem. Topošās ekepedīcijas vadītājs Els Fastjers tomēr nejūtot nemazāko vēlēšanos šo viskiju pagaršot, lai nelaupītu tam gadsimta burvību.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais