Īrijā par atteikšanos pēc avārijas "pūst trubiņā" sodīts Latvijas valstspiederīgais

Īrijā par atteikšanos pēc avārijas veikt alkohola testu sodīts Latvijas valstspiederīgais, vēsta Īrijas latviešu portāls "Baltic Ireland".

42 gadus vecais Alens Kasparovičs tiesā apgalvoja, ka likumsargiem izelpas paraugu nav sniedzis, jo viņam pēc negadījuma bijušas sāpes krūtīs un apgrūtināta elpošana.

Šā gada 12. martā ap plkst.8.30 no rīta uz avārijas vietu Gorijā izsauktais policists konstatēja, ka uz ceļa atrodas uz sāniem apgāzusies 1993. gadā reģistrēta automašīna "Toyota Carina" un redzamas bremzēšanas ceļa pēdas.

Automašīnā atradās tās īpašnieks un vadītājs Alens Kasparovičs, kurš sacīja, ka ir sasitis galvu, bet viņam nav nepieciešama medicīniskā palīdzība. Kasparovičs sacīja, ka aizmidzis pie stūres, atgriežoties mājās no nakts maiņas gaļas fabrikā Kamolinā.

Viņš apgalvoja, ka pēc negadījuma ir izdzēris skārdeni "Coors Light" alus.

Tiesā 42 gadus vecais apsūdzētais noliedza, ka atteicies sniegt izelpas paraugu gan notikuma vietā, gan Gorijas policijas iecirknī. Kasparovičs iecirknī apgalvojis, ka viņš nekad nebrauc dzērumā.

Atbildētāja advokāts norādīja, ka viņa klientam pēc negadījuma bijušas sāpes krūtīs un apgrūtināta elpošana, bet policists uzsvēra, ka, ja tas tā patiešām bija, tad uz vietas tas netika minēts.

Aizstāvis norādīja, ka viņa klienta arests bija kļūda, jo, tā kā Kasparovičs apgalvoja, ka pēc negadījuma izdzēris alus skārdeni, policistam vajadzēja pagaidīt vismaz piecas minūtes ilgāk, pirms veikt alkohola testu. Tomēr tiesnesis norādīja, ka ir skeptisks attiecībā uz to, vai tā ir taisnība.

Tiesa Alenam Kasparovičam piesprieda 1250 eiro (1079 latu) soda naudu un aizliedza sēsties pie automašīnas stūres turpmākos četrus gadus.

Pasaulē

Izdevuma “The Insider” sarunu biedrs, kurš dezertēja no Krievijas armijas, tāpat kā daudzi citi tika ar viltu piespiests parakstīt līgumu un bez sagatavošanas iemests priekšējā frontes līnijā. Viņš dienēja sešus mēnešus, tika smagi ievainots un aizbēga. Vīrietis stāsta par ārpustiesas nāvessodu piespriešanu karavīriem, kuri atsakās piedalīties “gaļas” uzbrukumos, frontē plaši izplatīto alkoholismu un narkomāniju, kā arī attieksmi pret Krievijas militārpersonām armijā.

Svarīgākais