Ņujorkā par mēģinājumu sarīkot sprādzienu arestēts Bangladešas iedzīvotājs

Ņujorkā trešdien arestēts kāds 21 gadu vecs Bangladešas iedzīvotājs, kurš tiek apsūdzēts par plāniem ar 500 kilogramu smagu bumbu uzspridzināt Federālo rezervju sistēmas ēku.

Kvazi Mohammads Rezvanuls Ahsans Nafiss arestēts Manhetenā, kad viņš mēģināja detonēt ierīci, par kuru viņam bija pārliecība, ka tas ir spridzeklis, taču patiesībā tā bijusi imitācija, kas viņam sagādāta likumsargu operācijas ietvaros, apliecināja Bruklinas federālā prokuratūra.

Mēģinājums "iznīcināt vēsturisko ēku, kā arī nogalināt un sakropļot neskaitāmus nevainīgus garāmgājējus, ir tik nopietns, cik vien to iespējams iztēloties", norādīja Federālā izlūkošanas biroja (FIB) direktora vietniece Mērija Geligena.

Tomēr aizdomās turamais ne brīdi nav radījis īstu apdraudējumu, jo divi cilvēki, par kuriem viņam bija radusies pārliecība, ka viņi ir nozieguma līdzdalībnieki, "patiesībā bija FIB informators un FIB slepenais aģents".

Nafiss 2012.gada janvārī ieradies ASV "ar mērķi Savienoto Valstu teritorijā pastrādāt teroraktu", teikts Bruklinas federālās prokuratūras paziņojumā.

"Nafiss, kurš teicis, ka viņam ārzemēs esot sakari ar "Al Qaeda", mēģināja savervēt indivīdus, lai izveidotu teroristu šūniņu Savienotajās Valstīs. Nafiss arī aktīvi Savienotajās Valstīs meklēja "Al Qaeda" kontaktpersonas, lai saņemtu palīdzību terorakta īstenošanā," apliecināja prokuratūrā.

Nafiss arī esot uzrakstījis paziņojumu, uzņemoties atbildību par plānoto uzbrukumu, ar kuru viņš vēlējies "iznīcināt Ameriku", bet attiecībā uz nelaiķa "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu lietoja vārdu "mīļotais".

Nafiss apsūdzēts mēģinājumā izmantot masu iznīcināšanas ieroci un mēģinājumā atbalstīt "Al Qaeda".

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais