Sīrija vaino Turcijas premjeru melu izplatīšanā

Sīrijas Ārlietu ministrija vaino Turcijas premjerministru Redžepu Tajipu Erdoganu melu izplatīšanā, ziņo aģentūra France Presse.

Jau ziņots, ka ceturtdien Turcijas premjerministrs  Redžeps Tajips Erdogans atklājis žurnālistiem, ka Sīrijas pasažieru lidmašīnā, kas lidoja no Maskavas atradās Krievijā ražota kara tehnika, kas paredzēta Sīrijas Aizsardzības ministrijai. 

Kā norādīts Sīrijas Ārlietu ministrijas paziņojumā,"Turcijas premjers turpina melot, lai kaut kā attaisnotu Turcijas naidīgo attieksmi pret Sīrijas valdību. Visai  Ankarā nosēdinātās lidmašīnas kravai bijuši pavaddokumenti un tajā nav bijuši ne ieroči, ne militāro sakaru iekārtas vai kādas citas nelegālas preces. Ja tur tiešām bija militārās iekārtas, tad Erdoganam tās ir jāparāda, vismaz savai tautai." 

Jau ziņots, ka  Sīrijas nacionālās aviokompānijas "Syrian Arab Airlines" lidmašīna "Airbus A320" lidoja no Maskavas uz Damasku, bet  Turcijas iznīcinātājlidmašīnas to pārtvēra un piespieda nolaisties Ankarā pamatojoties uz aizdomām, ka kravā atrodas ieroči un munīcija.

Turcijas prese savukārt ziņojusi, ka 10 kastēs, kas konfiscētas no Sīrijai piederošās lidmašīnas varētu būt militāro sakaru iekārtas un raķešu daļas un kravu izsūtījis kāds Krievijas uzņēmums, kas nodarbojas ar militārās tehnikas eksportu.

Sīrijas Ārlietu ministrija 11. oktobrī oficiāli pieprasīja atdot  konfiscēto kravu.