Turcijas premjers izpauž Sīrijai konfiscētās kravas saturu

© Scanpix/Reuters

Sīrijas Ārlietu ministrija 11. oktobrī oficiāli pieprasījusi atdot kravu no Turcijas pilsētā Ankarā piespiedu kārtā nosēdinātās Sīrijas pasažieru lidmašīnas, ziņo aģentūra France Presse.

Turcijas gaisa spēki 10. oktobrī piespieda Sīrijas pasažieru lidmašīnu nolaisties aizdomīgas kravas dēļ, un šī krava tika konfiscēta, bet lidmašīnai vēlāk ļāva turpināt ceļu.

Sīrijas nacionālās aviokompānijas "Syrian Arab Airlines" lidmašīna "Airbus A320" lidoja no Maskavas uz Damasku, bet  Turcijas iznīcinātājlidmašīnas to pārtvēra un piespieda nolaisties Ankarā pamatojoties uz aizdomām, ka kravā atrodas ieroči un munīcija.

 Turcijas valdība brīdināja Turcijas aviokompānijas neizmantot Sīrijas gaisa telpu, lai izvairītos no iespējamas Sīrijas atriebības par šo incidentu. 

 Kā ceturtdien dienas otrajā pusē vēsta aģentūra Reuters, Turcijas premjerministrs  Redžeps Tajips Erdogans atklājis žurnālistiem, ka Sīrijas pasažieru lidmašīnā, kas lidoja no Maskavas atradās Krievijā ražota kara tehnika, kas paredzēta Sīrijas Aizsardzības ministrijai. 

Turcijas prese savukārt ziņojusi, ka 10 kastēs, kas konfiscētas no Sīrijai piederošās lidmašīnas varētu būt militāro sakaru iekārtas un raķešu daļas un kravu izsūtījis kāds Krievijas uzņēmums, kas nodarbojas ar militārās tehnikas eksportu.

Krievija savukārt no komentāriem atturas.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš 2011. gada turpinās bruņota režīmu spēku un nemiernieku cīņa.  Eiropas Savienība, ASV un citas valstis ir ieviesušas sankcijas pret Sīriju, tai skaitā ieroču ievešanas embargo.

Svarīgākais